Одржано финале квиза под називом "Прљаво или чисто-није исто" – најуспешнија Основна школа „Јован Дучић“ из Клека

Заменик градоначелника Саша Сантовац отворио је, у Културном центру, финале квиза под називом "Прљаво или чисто-није исто" за ученике од петог до осмог разреда који организује ЈКП "Чистоћа и зеленило" Зрењанина, уз подршку Града Зрењанина.
Догађају су присуствовале и помоћнице градоначелника Снежана Вучуревић и Марија Дамјановић.

 


Сантовац  је указао да је поред стицања нових знања веома важно подизање свести о значају екологије код деце.
- Град Зрењанин је у протеклом временском периоду уложио значајна средства у екологију. У току је реконструкција Карађорђевог парка, уз помоћ Министарства за заштиту животне средине, уредили смо парк на Путникову,засађено је много нових садница, а оно што је круна целокупне приче о екологији јесте и пречистач отпадних вода и очекујемо да врло брзо кренемо и у изградњу пречистача. Када је реч о екологији, наш циљ је и да ове године кренемо и у изградњу четвртог крака обилазнице око града – рекао је Сантовац наводећи да је, уз напоре Града, важно и подизање свести о значају и заштити животне средине, рециклажи и екологији код младих и деце.  

 


Технички директор „Чистоће и зеленила“ Владимир Вујин указао је да се ове године за четврто по реду такмичење пријавио рекордан број школа, чак њих 22 из Зрењанина и насељених места. 

 

 

Квалификације и полуфинално такмичење се одвијало од 28. фебруара до 3.  марта, у Кристалној дворани, а у финалу су учествовале ОШ Доситеј Обрадовић,  ОШ „2. Октобар" из Зрењанина и ОШ „Јован Дучић“ из Клека која је и победник финала и представљаће наш град на Републичком такмичењу у Београду, 21. априла. 

 

 

Идејни творац такмичења је Градска чистоћа Београд, а Горан Васић из службе за едукацију и информисање из тог предузећа рекао је да је основни циљ да деца уче своје старије о рециклажи.
- Наша предност је у томе што ће ова деца за пар година бити носиоци друштва и тада ће вероватно бити другачија слика, са много мање дивљих депонија и свих сличних проблема са којима се сусрећемо свакодневно у било ком граду у Србији – рекао је Васић.   
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6934/IMG_20230310_120901__3_.jpg