Саопштење тужилаштва у Зрењанину - “Прекону” пет година забране рада и новчана казна

Основно јавно тужилаштво у Зрењанину саопштило је да је Привредни Апелациони суд у Београду дана 27.01.2021. године донео пресуду којом је делимично усвојена жалба Основног јавног тужиоца у Зрењанину, и преиначена пресуда Привредног суда у Зрењанину, у погледу одлуке о казни за окривљено правно лице ДОО “Прекон” за рециклажу неметалних отпадака и остатака са седиштем у Зрењанину и за окривљено одговорно лице у том предузећу.

Том пресудом забрањује се “Прекону” да се пет година бави прерадом споредних производа животињског порекла, производњом протеина животињског порекла и топљењем масти из сировине споредних производа животињског порекла у објекту у Зрењанину и изриче јединствена новчана казна у износу од 5.200.000 динара.

Изречене су и новчане казне за два одговорна лица, у износу од 350.000, односно 200.000 динара и то због привредних преступа по основу Закона о заштити ваздуха.

Подсећамо, представници Града Зрењанина одржали су претходне године неколико састанака с руководством предузећа и представницима удружења грађана, с обостраном жељом - грађана и локалне администрације - за трајним решењем овог проблема.

Град Зрењанин показао је добру вољу за решавањем дугогодишњег проблема Зрењанинаца, али и учинио конкретне кораке ка том циљу. С обзиром да предузете мере од стране предузећа на спречавању ширења непријатних мириса нису дале резултата, одељење инспекција Градске управе Зрењанин августа 2020. године донело је решење о привременој забрани рада погона “Прекона”.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5897/Grad_0.jpg