Град Зрењанин ће обезбедити средства за дезинфекцију свих основних и средњих школа, вртића и боравка

Још један састанак поводом почетка школске године, а који је организован у циљу обезбеђивања услова за што безбеднији боравак деце и запослених у школама, вртићима и боравцима одржан је данас у Великој сали Градске куће. С директорима основних и средњих школа, Предшколске установе, представницима полиције и Завода за јавно здравље и данас су разговарали доскорашњи заменик градоначелника Саша Сантовац и председник Скупштине Чедомир Јањић.
 
И овај састанак одржан је на иницијативу актива директора основних и средњих школа. 
 
 

- Како бисмо обезбедили што безбеднији боравак деце и запослених у школама, ове недеље одржали смо два састанка. Договорили смо се да ће од данас, и током викенда, екипе Јавно - комуналног предузећа “Чистоћа и зеленило” обавити дезинфекцију свих школа и вртића. Обезбедићемо довољан број маски како бисмо у прве две недеље имали једнократне маске за све запослене, како у Предшколској установи, тако и у школама, али и за ону децу чији родитељи немају могућности за куповину маски - рекао је Саша Сантовац је по завршетку састанка.
 
Навео је и да ће у средњој ХПТШ “Урош Предић” бити шивен одређен број маски, наиме, маске ће израђивати ученици те школе, а Град Зрењанин ће их купити и поделити свим основним и средњим школама, као и Предшколској установи. 
 
- Договорили смо се данас да Град Зрењанин обезбеди све што буде потребно, а тиче се средстава за дезинфекцију за наредни период- рекао је још Сантовац.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5745/Sastanak_direktori_skola_0.jpg