Градоначелник

 

Чедомир Јањић

 

Рођен 4. марта 1972. године. Дипломирани је економиста, запослен у АМСС - АМД "Петар Драпшин" у Зрењанину.

 

Био је одборник Скупштине општине Зрењанин, потом Скупштине града Зрењанина, у два сазива и у периоду новембар 2006. - мај 2008. године члан Привременог органа општине Зрењанин. У периоду од 6. јула 2012. до 12. јуна 2014. године налазио се на функцији заменика градоначелника.

 

Председник је Црквене општине Клек. Ожењен, отац два сина. Члан је Српске напредне странке.

 

За градоначелника Зрењанина први пут изабран 12. јуна 2014. године, а потом и 24. маја 2016. године.

 

Обраћање Чедомира Јањића одборницима Скупштине града Зрењанина, 12.06.2014:

Поштовани председавајући, колеге одборници, поштовани суграђани, даме и господо !

Бити градоначелник је част али и велика обавеза ! Зрењанин је суочен са разним проблемима које треба решавати, а моја је намера да акценат ставим на запошљавање и привлачење инвестиција.

Зрењанин треба поново да буде град градилишта и зато ћемо наставити с развојем инфраструктуре и стварањем амбијента за привлачење страних и домаћих инвеститора. Један од циљева нам је и равномеран развој свих насељених места и коришћење свих њихових пољопривредних, привредних и туристичких потенцијала.

У складу с тим, трудићу се да спроводим одговорну политику у оквиру могућности града ! Ово су наше заједничке обавезе и наш заједнички циљ !

 

У нади да ћу оправдати поверење које ми је указано, још једном се захваљујем на избору за градоначелника града Зрењанина !