Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Citaj
Održana 24. sednica Gradskog veća

13.03.2018


Članovi Gradskog veća usvojili su na današnjoj sednici, kojom je predsedavao granonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, više od dvadeset tačaka, kako je i bilo predviđeno dnevnim redom. 

 

 

Po završetku sednice gradonačelnik je kao najznačajnije ocenio onu koja se tiče predloga o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu Grada Zrenjanina neposrednom pogodbom - bez naknade, kao i predlog odluke o uspostavljanju saradnje između grada Zrenjanina i Grada Bijeljine (Republika Srpska).

 

 

 

- Mnogo je tačaka bilo na današnjem dnevnom redu, od izveštaja o radu gradske uprave, komunalne policije, do dobre vesti da smo od države dobili pravo korišćenja na zemljištu u Melencima, odnosno stadion u Banji Rusandi, tako da ćemo moći da nastavimo veliki projekat izgradnje tribina i pomoćnih prostorija na samom stadionu, za šta smo i obezbedili novac, takođe iz Republike, a vrlo brzo krećemo u realizaciju - kazao je gradonačelnik. 

Govoreći o predlogu za zvaničnu saradnju sa Gradom Bijeljinom, gradonačelnik je rekao da ona zapravo traje i više od deceniju.

- Postoji kulturna i sportska, ali i privredna saradnja između dva grada. Mnogo toga smo uradili da pomognemo našim prijateljima iz Bijeljina kako bi organizovali industrijske zone, onako kako je to učinjeno kod nas, a s druge strane, mi pokušavamo da napravimo saradnju na polju gde su oni zaista dobri, a to je polje visokog obrazovanja. U Bijeljini postoji mnogo fakulteta, a to je što mi želimo ovde kod nas. Imali smo i zajedničku posetu ruskog Univerziteta iz grada Tambova prošle nedelje, naime, posetili su naš grad i Bijeljinu, a to su samo neke slike u toj saradnji. Takođe, mnogo naših sugrađana je poreklom iz tog dela Republike Srpske, a nadam se da će i Skupština grada usvojiti ovaj predlog - rekao je gradonačelnik Janjić. 

 

 

Na današnjoj sednici, između ostalog,  članovi Veća prihvatili su predlog programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Zrenjanina za ovu godinu, a usvojeni su i izveštaji o radu Gradske uprave, Komunalne policije, Zaštitnika građana i Gradskog štaba za vanredne situacije za 2018. godinu.

 

 

Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana