Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Citaj
Patrijarh Irinej osvećuje u subotu hram Svetog Oca Nikolaja

10.07.2018


Njegova Svetost Arhiepiskop pećki, Mitropolit beogradsko-karlovački i Patrijarh srpski gospodin Irinej, sa episkopima i sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve, osvetiće u subotu, 14. jula, hram Svetog Oca Nikolaja u Zrenjaninu, zadužbinu upokojenog arhitekte Vojislava Devića. 
 
Doček Patrijarha Irineja i sveštenstva predviđen je za 7.45 časova. U 8.00 časova počinje Sveta arhijerejska Liturgija i osvećenje hrama. Srpska pravoslavna crkvena opština Zrenjanin i Grad Zrenjanin pozivaju građane da prisustvuju ovoj svečanosti.  
 
 
Hram Svetog Oca Nikolaja u Baranjskoj ulici, u zrenjaninskom naselju “Zeleno polje”, prvi je novosagrađeni pravoslavni hram u gradu nakon dva veka koji se osvećuje. Počeo je da se gradi 2015. godine, a posvećen je Svetom Nikolaju Miriklijskom Čudotvorcu, krsnoj slavi porodice Dević, koja se obeležava 19. decembra. Zamisao zadužbinara bila je da hram sagradi na korist narodu i pravoslavnim vernicima grada Zrenjanina, ali ga je prerana smrt omela u ostvarenju te želje. Hram je sagradila porodica, uz podršku Grada Zrenjanina i Srpske pravoslavne Eparhije Banatske. 
Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana